Aanvullende dekkingen

Meest gekozen aanvullende dekkingen

Naast de 3 verschillende dekkingsvormen, kunt u de autoverzekering uitbreiden met extra aanvullingen. Aanvullende dekkingen zijn er om u te beschermen. U garandeert zich dat u altijd recht heeft op hulp, bescherming, of juist een vergoeding, ook als de schuld bij u ligt. Natuurlijkerwijs betaalt u wel extra voor deze aanvullingen. Dit zijn de meest gangbare aanvullende dekkingen.

Aanvullende dekking voor inzittenden

Deze dekking garandeert dat u een vergoeding krijgt na een ongeval, ook als u zelf de veroorzaker bent. Er zijn twee verschillende aanvullende dekkingen voor inzittenden. Allereerst, een ongevallenverzekering inzittenden. En de tweede, een schadeverzekering inzittenden. Met het eerste type dekking, wordt er na een ongeval een vast bedrag uitbetaald, ook als u zelf de veroorzaker bent. Het gaat om een vooraf vastgesteld bedrag, waarvan u het maximum terug kunt vinden op het polisblad. Met een schadeverzekering inzittenden, wordt er een vergoeding uitbetaald in geval van blijvende invaliditeit. Met deze aanvullende dekking wordt er juist meer geld uitbetaald. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, of een inkomstenderving na arbeidsongeschiktheid, ook andere bijkomende kosten zoals een aanpassing van de woning worden vergoedt.

Aanvullende dekking voor rechtsbijstand

Met deze dekking garandeert u zich van juridische hulp na een ongeval. Na een auto-ongeluk, kan het soms jaren kan duren voordat de schuldvraag is bewezen. Met deze dekking krijgt u gegarandeerd hulp van deskundige specialisten. Er zijn twee soorten aanvullende dekkingen voor rechtsbijstand. De rechtsbijstand voor motorrijtuigen en de verhaalsrechtsbijstandverzekering. Met het eerste type dekking, ontvangt u uitgebreid professionele hulp en zijn alle juridische kosten gedekt. Met het tweede type dekking, ontvangt u alleen hulp bij het verhalen van kosten na een schade. Als u bijvoorbeeld alleen een WA autoverzekering heeft, zal uw verzekeraar geen schade vergoeden aan het eigen voertuig, ook als de tegenpartij schuldig is. Met een aanvullende dekking verhaalsrechtsbijstandverzekering, wordt u wel geholpen bij het verhalen van alle kosten.

Aanvullende dekking no-claimbeschermer

Een no-claimbeschermer, deze garandeert dat u kunt blijven profiteren van uw no-claimkorting. U wilt natuurlijk wel weinig blijven betalen, als u een laag premiebedrag heeft. Deze dekking zorgt er eigenlijk voor dat uw premiebedrag niet verandert. Na een schadeclaim zal de verzekeraar altijd het premiebedrag verhogen. Dat is natuurlijk niet zo fijn, vooral als er tot op dat moment geprofiteerd werd van een no-claimkorting. Als u jaren geen schade heeft gereden, heeft u een no-claimkorting opgebouwd. De hoogte van uw no-claimkorting wordt berekend aan de hand van het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger uw no-claimkorting. Zodra u wel een schadeclaim doorgeeft, wordt uw no-claimkorting verlaagd. U raakt bovendien ook schadevrije jaren kwijt. Het verliezen van uw no-claimkorting kunt u dus gemakkelijk tegengaan met een no-claimbeschermer. Let er wel op, u raakt hoe dan ook schadevrije jaren kwijt. Dit kan dan bij het overstappen in uw nadeel werken.

Vergelijk hier alle dekkingen