Welke autoverzekering dekking

Juiste autoverzekering dekking kiezen

Het is belangrijk om te weten welk type dekking het best bij uw voertuig past. Zodra u een auto bezit, is het wettelijk verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben. Maar hoe weet u precies of dit wel voldoende zal zijn? Het is allereerst belangrijk om te weten wat u precies wilt verzekeren. U kunt vervolgens uit 3 verschillende dekkingsvormen kiezen. Daarna kunt u nagaan of deze voldoen. Bovendien is ook het leeftijd en waarde van uw voertuig van groot belang.

 
WA autoverzekering
Dit type dekkingsvorm is wettelijk verplicht. U dient uw voertuig minimaal van een WA autoverzekering te voorzien, zodra u in het bezit bent van een auto. Dit dekkingsvorm vergoedt alle schade welke door u is veroorzaakt. In de regel wordt deze dekking gekozen voor auto’s die ouder zijn dan 10+ jaar. Meer informatie:

WA autoverzekering.

WA + Beperkt Casco
Met dit type dekkingsvorm bent u niet alleen gedekt van schades die zelf zijn veroorzaakt. U bent eveneens verzekerd van hulp bij schade na verschillende gebeurtenissen. De WA + autoverzekering is een uitbreiding op de verplichte WA autoverzekering. In de regel wordt deze dekking gekozen voor auto’s die ouder zijn dan 5, maar jonger dan 10 jaar. Meer informatie:

WA + Beperkt Casco.

WA + Volledig Casco
De WA autoverzekering en WA + Beperkt Casco dekking, kunt u uitbreiden met de WA + Volledig Casco dekking. Dit type dekkingsvorm wordt ook wel een all risk autoverzekering genoemd en is het meest omvattend type dekkingsvorm. In de regel wordt dit type gekozen voor auto’s tussen de 0 en 5 jaar. Meer informatie:

WA + Volledig Casco.

 

Samenvatting

Het is allereerst belangrijk om na te gaan wat u precies wilt verzekeren. Daarnaast is het van belang om de leeftijd van uw auto hierin mee te nemen. Het kan dus misschien handiger zijn om een oude auto met een iets lager dekkingsvorm te verzekeren. Het oververzekeren van oude auto’s zal u alleen maar geld kosten. Na een schadeclaim zal de verzekeraar juist op basis van de dagwaarde een vergoeding uit betalen. Juist bij oude auto’s kan deze vaak lager zijn dan de aanschafwaarde.

Vergelijk hier alle dekkingen