Waarop letten bij een nieuwe autoverzekering online afsluiten

Waarop letten bij een nieuwe autoverzekering online afsluitenEen autoverzekering online afsluiten omvat meerdere aandachtspunten waarop u dient te letten. Voor nieuwe klanten kan het soms lastig zijn een nauwkeurig besluit hierin te vormen. Ondanks dat, is het van betekenis om goed te kijken naar de voorwaarden van uw autoverzekering. Het is verstandig om bij uw keuze rekening te houden met de volgende zaken.

 • Welke bescherming heb ik nodig voor mijn voertuig?
 • Is het zinvol om een All risk autoverzekering af te sluiten, of is een WA dekking voldoende? Uitsluitsel op deze vraag is afhankelijk van de dagwaarde en leeftijd van uw voertuig.
 • Welke vergoeding ontvang ik bij total loss? Tot hoeveel jaar na aanvraag ontvang ik nog de nieuwwaarde, en wanneer wordt de vergoeding verminderd tot dagwaarde?
 • Welke additionele vergoedingen en diensten biedt de verzekeraar (hulp onderweg, buitenland etc.)? Heb ik hieraan behoefte of maakt dit de autoverzekering onnodig duur?
 • Zijn de inzittenden daarnaast automatisch meeverzekerd, of moet dit apart gebeuren?
 • Behoor ik of mijn voertuig tot een “bijzondere” categorie, zoals jongvolwassenen, een tweede vehikel of een oldtimer? Mogelijkerwijs is het dan verstandig een gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij te nemen. Zij kunnen dusdanig bijzondere diensten en bepaalde aanvullingen goedkoop aanbieden. Soms ontvangt de klant zelfs een extra premiekorting.
 • Hoogte van de contributie. Kijk wel of dit ook na schade hetzelfde is. Sommige verzekeraars werken zonder bonus-malus. InShared heeft zelfs een aantrekkelijk bonusregeling voor schadevrij rijden. InShared autoverzekering.
 • Op welke wijze wordt er rekening gehouden met de opgebouwde schadevrije jaren? Bouw ik daarnaast nieuwe schadevrije jaren op, en wordt er automatisch een premiekorting doorberekent in geval van schadevrij rijden?
 • Hoe wordt schade afgehandeld? Wordt ik hierbij geholpen?
 • Heb ik recht op vervangend vervoer?

Handig om te weten

Bovendien is het handig om na te gaan of accessoires van uw auto ook zijn meeverzekerd. Sommige verzekeringsmaatschappijen rekenen namelijk extra kosten hiervoor.

Met bovenstaande punten in het achterhoofd kunt u een autoverzekering online afsluiten die goed bij u past. Een simpele wijze om hierbij een eerste inventarisatie uit te voeren is middels het internet. Via diverse vergelijkingssites kunt u van meerdere verzekeringsmaatschappijen de premies alsook de voorwaarden vergelijken.

Bereken online vrijblijvend uw premiebedrag

Een autoverzekering online afsluiten heeft als voordeel dat verzekeraars iets voordeliger de polissen kunnen aanbieden. Over het algemeen komt dit door besparingen op administratieve taken en doordat er steeds meer digitaal gewerkt wordt. De mogelijkheden van dekkingen voor uw autoverzekering online afsluiten blijven hetzelfde, te noemen: WA, WA Beperkt Casco en een All Risk dekking (Volledig Casco).

U sluit helemaal zelf uw autoverzekering online af

Tot slot behoort u zelf te toetsen hoe rechtdoorzee de verzekeringsmaatschappij is. Een autoverzekering online afsluiten bij een bekend en vertrouwd verzekeringsmaatschappij kan zeker in uw voordeel werken, maar hoe toetst u het nou als een minder bekend verzekeringsmaatschappij wel of niet betrouwbaar is? U kunt hiervoor altijd een check doen bij het verbond van verzekeraars. U kunt dan vrijblijvend nagaan of een verzekeraar over een bepaal keurmerk beschikt. Deze handige informatie kunt u toepassen voor een solide autoverzekering online afsluiten en een betrouwbaar verzekeringsmaatschappij te selecteren.

Posted in: Autoverzekering online afsluiten

Leave a Comment (1) ↓

1 Comment

 1. Direct Verzekerd maart 24, 2014

  Goede tips! Het afsluiten van een autoverzekering is anno 2014 er niet makkelijker op geworden, zo zijn er veel optionele opties af te sluiten bij verzekeraars. Doe altijd goed onderzoek en informeer indien nodig.

Leave a Comment