Verzekering tips voor op reis

Verzekering tipsAls u voor een tijd naar Italië, Spanje of Frankrijk gaat om vrijwilligerswerk of een taalcursus te gaan doen, kunt u de trip gemakkelijk met de auto maken als u een goede autoverzekering hebt. In Italië rijden ze namelijk soms een stuk wilder dan dat wij in Nederland gewend zijn. Durft u het niet aan om met de auto te gaan of wilt u juist nog verder op reis, dan kunt u de auto voordelig bij Schiphol parkeren en vervolgens met een gerust hart met het vliegtuig gaan. Eenmaal aangekomen op de bestemming, moet u natuurlijk een slaapplek regelen. Wij willen u aanraden om voor een gastgezin te gaan, in plaats van een studentenhuis of hostel. Wij geven 10 redenen waarom dit een goed idee is.

1 U leert de taal (nog beter)

Ook als u al een taalcursus doet helpt het om de taal beter te leren kennen. U leert namelijk een taal vooral doordat u oefent met het spreken van de taal.

2 De beste tips

De beste tips komen altijd van lokale mensen. In reisgidsen staan vaak de beroemde plekken, maar de leuke gezellige kleine dingen en hotspots, die staan er vaak niet in. Een gastgezin kan die wel gemakkelijk vertellen.

3 Gezond en goede maaltijden

In Italië is het gemakkelijk elke dag naar de pizzeria te gaan, maar af en toe moet u ook gezond eten. In een gastgezin wordt er doorgaans elke avond lekker gekookt.

4 Een echte ervaring van het land

In een hostel spreekt u vaak alleen maar andere buitenlanders en hierdoor is er veel minder goed een echte indruk van het land.

5 Je zit in een schoon huis

In een hostel of studentenhuis woon je met veel anderen samen en deel je de voorzieningen. Dit betekent meestal dat het er niet al te schoon is. Bij een gastgezin in huis wordt wel alles bijgehouden en hebben welvarende families vaak ook een schoonmaker. Bovendien kunt u vaak de auto gemakkelijk kwijt op de parkeerplaatsen rondom het huis, terwijl parkeren bij een hostel vaak moeilijker is omdat alle andere reizigers hun auto ook kwijt moeten.

6 Verzekerd van een goede nachtrust

Als u in een studentenhuis verblijft, zijn er altijd anderen die later thuiskomen, of die juist eerder op moeten. In een hostel is dit niet anders. Bij een gastgezin heb je gewoon een eigen kamer en is de kans groot dat er ’s nachts weinig lawaai is en weinig gebeurt. U bent dus verzekerd van een goede nachtrust.

7 De familie is er geruster op

Vaders en moeders vinden het vaak nog wel een beetje eng om hun kind naar het buitenland te zien vertrekken. Als ze weten dat een gastgezin een beetje op kan letten, vinden ze dit vaak een prettig idee.

8 Goedkoper

Vaak is het goedkoper om bij een gastgezin te wonen dan in een studentenhuis of hostel. Als u bij een gastgezin inwoont, dan is dit doorgaans met kost en inwoning. Alle maaltijden worden dus verzorgd en u hoeft ook niet te betalen voor het parkeren van uw auto, die kan namelijk gewoon veilig in de garage van het gastgezin.

9 U bent nooit alleen

In een gastgezin hoef u zich niet eenzaam te voelen. Als u bang bent dat u zich af en toe alleen zult voelen, dan kunt u aangeven dat u het leuk vindt om in een druk gezin terecht te komen. Heeft u liever een beetje rust, dan kunt u aangeven dat u het liefst bij iemand zonder kinderen inwoont.

10 Uw spullen zijn veilig

Als u in een studentenhuis woont komen er altijd veel onbekende mensen over de vloer. Daardoor moet u er altijd op letten dat waardevolle spullen goed opgeborgen zijn. U bent echt minder verzekerd dat alles goed gaat. In een gastgezin zijn spullen over het algemeen veiliger, omdat gastgezinnen altijd zorgvuldig uitgezocht worden en mensen altijd bij betrouwbare gezinnen geplaatst. Natuurlijk heeft u dan ook wel een autoverzekering of reisverzekering nodig, maar over het algemeen is de kans toch kleiner dat er iets kapot gaat of gestolen wordt.

Kortom, het is een goed idee om in een gastgezin te verblijven. Spreken deze voordelen niet aan? Dan kunt u er natuurlijk alsnog voor kiezen om wel in een studentenhuis intrek te nemen, of te verblijven in een hostel.

Posted in: Autoverzekering online afsluiten

Leave a Comment (1) ↓

1 Comment

  1. Geld.nl april 14, 2021

    Denk je dat een WA autoverzekering voor dit soort reizen genoeg is of is het beter om voor een aanvullende verzekering te kiezen in dit geval? Felix

Leave a Comment