Kans op autoschade grootst op de zaterdagmiddag

Kans op autoschade grootst op de zaterdagmiddagUit onderzoek van autoverzekeraar Zelf.nl, een dochter van SNS Reaal, blijkt dat er het meeste schade gereden wordt op de zaterdagen. Specifiek in de middag. Wellicht zou u verwachten dat juist in de spits het vaakst een ongelukje gebeurd. Echter blijkt dat dus niet het geval.

Parkeren in kleine ruimtes en drukte bij de supermarkt

Eigenlijk is de oorzaak best logisch. De grootste kans op schade gebeurt in situaties waar het onoverzichtelijk is en waar de situatie snel kan veranderen. Bij de supermarkt komen deze twee eigenschappen elke weekend voor. Inparkeren, achteruit rijden en mensen die zomaar even stoppen om iemand te begroeten. Het kan chaotisch zijn op de parkeerplaats. Veel schade gebeurd wanneer de auto gewoon stil staat. Iemand tikt net even de bumper en uw knipperlicht is stuk. Als u erachter komt zit er hopelijk een briefje achter de ruitenwisser. Helaas is dit niet altijd het geval. Dan kunt u aankloppen bij het Waarborgfonds Motorrijtuigen. De schade moet wel veroorzaakt zijn door een ander.

Een beroep doen op je autoverzekering

Pas wanneer er schade is bent u blij dat u het heeft, de autoverzekering. De schade die u zelf veroorzaakt, wordt natuurlijk gedekt. Wanneer u allrisk verzekerd bent, ook de schade aan uw eigen auto. Let daarom bij het afsluiten van een autoverzekering goed op de voorwaarden en verschillende dekkingen. Heeft u wel een ongelukje gehad? Bekijk dan eerst of het wellicht handiger is om de no-claimkorting te behouden. Na een schadeclaim zal deze altijd aangepast worden.

Posted in: Autoschade

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment