Hoe kies je de beste autoverzekering online

Hoe kies je de beste autoverzekering onlineU wilt uw statusblik betrouwbaar en rendabel verzekeren zonder onnodig veel risico.
Simpelweg gezegd een volledige bescherming voor uw voertuig tegen de laagste premiebedrag. Een autoverzekering online afsluiten en het toetsen van verschillende autoverzekeraars kan heel gemakkelijk online. Bedenk van tevoren of u het belangrijk vindt om bij een groter verzekeringsmaatschappij aangesloten te zijn, of juist niet. Dit kan in uw voordeel werken, onder andere bij een snelle schadeafhandeling aan uw voertuig, maar dit geldt zeker niet voor alle maatschappijen.

Zodra u veel reclame van een bepaald verzekeringsbedrijf ziet, betekent dit dat deze verzekeringsbedrijf ook veel geld aan marketing spendeert. En waar cash gespendeerd wordt, moet het ook weer ergens terugverdiend worden. Dat zijn vanzelfsprekend de klanten die een autoverzekering afsluiten bij deze maatschappij. Over het algemeen kunt u wel stellen dat: hoe vaker een verzekeraar adverteert, hoe hoger de kosten zullen zijn. Ongetwijfeld zal elke verzekeraar dit kunnen beamen.

Online autoverzekeringen vergelijken

Er zijn websites die mogelijkheden bieden om online autoverzekeringspremies te vergelijken. Deze websites bieden doorgaans de volgende kenmerken:

– In enkele simpele stappen uw premie per maand vergelijken.
– De mogelijkheid om onmiddellijk uw voordeel zien ten opzichte van uw huidige of laatste autoverzekering
– De mogelijkheid om per email gratis een offerte te ontvangen.
– De mogelijkheid om onmiddellijk verder te gaan met het afsluiten van de polis.
– U krijgt vrijwel onmiddellijk een bevestiging.
– Uw auto onmiddellijk tijdelijk geassureerd.

Voorbeeld

Er zijn inmiddels vele aanbieders. Denk bij het vergelijken niet uitsluitend aan de goedkoopste maandelijkse premiebedrag. Neem ook tijd om de verzekeringsclausules na te gaan. Een goed voorbeeld waarom het zeker aangeraden is om de clausules van de autoverzekering door te nemen:

“Jan gaat een autoverzekering online afsluiten. De nieuwwaarde van zijn auto, een Mercedes SL Brabus, is dusdanig hoog dat de verzekeringsmaatschappij bepaalde verplichtingen oplegt. De verzekeringsmaatschappij geeft bijvoorbeeld geen vergoeding na diefstal, indien er geen specifiek type alarm-systeem geïnstalleerd is. Deze beperking op de dekking zal de verzekeringsmaatschappij in een clausule opnemen.”

Dekkingsvormen

Een autoverzekering kan ingedeeld worden in drie soorten dekkingsvormen:

WA autoverzekering. Dit is een wettelijk voorgeschreven en eveneens de voordeligste type dekking. Deze dekt de beschadiging die u met uw auto aan anderen veroorzaakt en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. De letsel kan zowel materieel als lichamelijk zijn.

WA plus autoverzekering (Beperkt Casco dekking). Naast de basis WA dekking, is met dit type dekking tevens alle schade aan het vervoermiddel als gevolg van inbraak, diefstal, joy-riding, brand en blikseminslagen verzekerd.

All risk autoverzekering (WA Volledig Casco). Dit is de meest complete verzekeringsvorm. De voertuig is hiermee eveneens verzekerd tegen beschadiging als repercussie van botsen, slippen en omslaan. Dit geldt bovendien ook als u zelf de veroorzaker bent.

Betrouwbaarheid

Naast een autoverzekering online afsluiten en het aangaan van een overeenkomst, wilt u er ook zeker van zijn dat u met een volledig betrouwbaar autoverzekeringsmaatschappij in zee gaat. Een aantal punten om rekening mee te houden zijn:

– de tijdsduur tot vergoeding, u wilt tenslotte graag snel en accuraat uitgekeerd krijgen na een ongeval
– klantengegevens afhandeling
– klachten verhouding consument
– klantenservice bereikbaarheid en kosten. Bij veel verzekeraars kunt u tegen lokaal tarief de klantenservice bereiken. Een dure 0900 nummer bellen kan in sommige gevallen al gauw oplopen tot een duur gesprek.

kortom, indien u er enigszins adequaat voor gaat zitten en op zoek gaat naar de beste autoverzekering online, dan ziet u dat de autoverzekering vele malen goedkoper kan.

Let op! Kijk zeker ook of er na een schadeclaim een premieverhoging wordt doorgevoerd. Bij sommige verzekeraars heeft u na schade, niet of nauwelijks een premieverhoging. Nu weet u iets meer over: hoe kies je de beste autoverzekering online.

Posted in: Autoverzekering online afsluiten

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment