Goedkoopste autoverzekering vergelijken

Goedkoopste autoverzekering vergelijkenU bent op zoek naar de goedkoopste autoverzekering online? Tegenwoordig kan dit heel gemakkelijk online. Bedenk vooraf wat u van de nieuwe autoverzekering verlangt. Verlangt u uitsluitend een WA autoverzekering, die enkel aangebrachte schade vergoed, of wilt u juist zorgeloos op weg met een uitgebreide dekking? Hierbij kan online de goedkoopste autoverzekering vergelijken wel degelijk helpen. Online de goedkoopste autoverzekering vergelijken stelt u voor de volgende keuzes bij het kiezen van een dekking:

WA autoverzekering

Dit is een verplichte en tevens goedkoopste dekkingsvorm. Wettelijk is vastgelegd, dat zodra u een automobiel bezit deze verplicht WA dient te verzekeren. Een WA autoverzekering dekt uitsluitend de schade die u met uw voertuig aanbrengt aan medeweggebruikers. Dit hoeft niet per definitie materiële schade te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook lichamelijke schade die u met uw automobiel aanbrengt.

WA plus autoverzekering

U weet nu al dat een WA autoverzekering uitsluitend de schade vergoed die u aanbrengt, maar wat nu bij schade aan uw vehikel die niet door medeweggebruikers is veroorzaakt. Denk hierbij aan brand, blikseminslagen, schade na diefstal etc. In dat geval is de WA plus (Beperkt Casco) de goedkoopste autoverzekering voor uw auto.

WA Volledig Casco

Dit is de meest complete autoverzekering. Alle bovenstaande punten zijn meegenomen binnen deze dekkingsvorm. Daarbovenop bent u ook verzekerd tegen schade door medeweggebruikers. Dit is het verschil tussen WA plus en een WA Volledig Casco (All-risk) dekking.

Dekkingsvormen

Aan de hand van bovenstaande dekkingsvormen heeft u een indicatie wat in uw geval de goedkoopste autoverzekering is. Bent u bijvoorbeeld een ervaren automobilist en woont u in een omgeving waar relatief veel jonge automobilisten wonen, dan is een WA autoverzekering in uw geval de goedkoopste autoverzekering. Bovenstaande autoverzekeringen kunt u desgewenst uitbreiden met bijvoorbeeld een ongevallen inzittendenverzekering, een schade inzittendenverzekering etc.

Bezint eer ge begint

Zoals u ziet is de goedkoopste autoverzekering vergelijken niet een klus à la minute. Als u er enigszins aandachtig voor gaat zitten dan zult u zien dat de goedkoopste autoverzekering vergelijken en selecteren lang niet altijd zo goedkoop is. Als u bijvoorbeeld de goedkoopste autoverzekering heeft gevonden en u heeft binnen een aantal maanden na aanvang schade, kan de premie van uw autoverzekering ineens veel duurder zijn als voorheen. Andersom geldt ook dat, indien u geen schade heeft gereden en dus ook geen claim heeft ingediend, dan verlaagd de premie aanzienlijk. Dit word ook wel de no-claim korting genoemd.

No-claimkorting

De goedkoopste autoverzekeringen worden aangeboden door autoverzekeraars die een no-claim korting tot soms wel meer dan 80% aanbieden. Dit houdt in dat uw premie met 80% wordt verlaagd indien u geen schade rijdt en dus ook geen schadeclaim indient. Let er bij de goedkoopste autoverzekering vergelijken op, dat u niet uitsluitend de maandelijkse premie betaling in acht neemt. Neem bijvoorbeeld ook in gedachte uw rijstijl, leeftijd van de auto, al dan niet beveiligd, woonplaats (kan van invloed zijn op de premie) en meer punten. Dit kan achteraf veel duurder uitvallen dan bij aanvang blindelings op de goedkoopste autoverzekering af te gaan. Het is dus belangrijk vooraf een aantal punten goed door te nemen.

Conclusie

De goedkoopste autoverzekering vergelijken en selecteren hangt af van verschillende factoren. Neem nu even rustig de tijd en vergelijk alle premies op deze pagina: autoverzekering premie berekenen houdt ook uw schadevrije jaren bij de hand. U ziet dan gelijk hoe hoog uw premievoordeel is

Roy-data

Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd kunt u gemakkelijk achterhalen via het royementsverklaringen-database (Roy-data). Dit kan absoluut bijdragen aan het selecteren van de goedkoopste autoverzekering. Uw schadevrije jaren kunt u vrijblijvend opvragen via Roy-data, of gemakkelijk terugvinden op het polisblad.

Starters opgelet

Bent u startend automobilist? Het is dan nog zwaarder van belang dat u even rustig alle premies vergelijkt via deze website. Voeg deze website dan ook toe aan de favorieten als dit te veel tijd in beslag neemt. Dit kan achteraf namelijk in uw voordeel werken om zo de goedkoopste autoverzekering af te sluiten.

Posted in: Autoverzekering vergelijken

Leave a Comment (3) ↓

3 Comments

  1. Jaap augustus 5, 2010

    Helemaal mee eens. Ik heb bijvoorbeeld onlangs enkele premieberekeningen gedaan, zowel bij Ditzo als Allsecur als bij Het Groene Hart Verzekeringen (die laatste kende ik eerst nog niet). Groene Hart was net niet de goedkoopste van de 3 maar toen ik wat beter ging kijken krijg je hier juist veel meer dus (Zoals geen eigen risico). Dus klopt helemaal, dat je niet altijd alleen naar de premie moet kijken.

  2. Fleur april 17, 2012

    Ja! klopt inderdaad! Ik heb ook bij Ditzo gekeken maar ook op een onafhankelijke site.. premieberekenen.nl en het is niet alleen de premie maar ook de extra’s waar je rekening mee moet houden..

  3. admin april 17, 2012

    Hey Fleur, dat klopt helemaal. Als je bijvoorbeeld op Independer.nl 125 autoverzekeringen vergelijkt en denkt een goedkope polis gevonden te hebben, door alleen op de prijs af te gaan, kan je achteraf voor verassingen komen te staan. Het is altijd handig om ook de voorwaarden te vergelijken. Hierdoor kan je achterhalen of je ‘goedkope polis’ niet ineens vele malen duurder uitvalt na een schadeclaim. Via de pagina http://www.autoverzekering-online-afsluiten.com/vergelijk-autoverzekering/ kan je ook achterhalen wat je eventueel op jaarbasis kan besparen door een nieuwe, maar vooral ook betere autoverzekering af te sluiten. Succes!

Leave a Comment