Een nieuwe autoverzekering afsluiten na wanbetaling

Uw auto verzekeren als wanbetaler is ontzettend moeilijk, maar niet helemaal onmogelijk. Het is natuurlijk wel ontzettend frustrerend en het kan de beste overkomen. Een rekening te laat betalen is tegenwoordig helemaal niet meer iets van achtergestelden alleen. Steeds meer consumenten ervaren dit wel eens. Wij kunnen wel de schuld geven aan het politiek beleid, maar harde maatregelen moeten toch genomen worden.

Een nieuwe autoverzekering afsluiten na wanbetalingJammer genoeg is dit vaak een kortetermijnoplossing die op de lange termijn juist averechts werkt. Hierdoor zal het verschil tussen arm en rijk steeds beter merkbaar zijn. Nederland staat nog steeds enorm hoog qua rijkdom, maar er zal een overeenkomstig contrast ontstaan als in verschillende andere landen. China bijvoorbeeld, behoort tot de top 3 rijkste landen ter wereld, maar als de rijkdom per inwoner bekeken wordt, dan komt China niet eens in de top 10 voor. Ook in Nederland stijgt de schuld per inwoner. Hierdoor kunnen steeds meer mensen te maken hebben met een rekening die niet op tijd wordt voldaan. Dit heeft als gevolg dat steeds meer consumenten als wanbetaler te boek zullen staan. Lees verder voor tips hoe u alsnog een autoverzekering kunt aanvragen als wanbetaler

Autoverzekering afsluiten als wanbetaler

Als u in het verleden een betalingsachterstand had bij een autoverzekeraar, of het zelfs voor elkaar hebt gekregen om de polis helemaal geroyeerd te krijgen, dan zal het moeilijk worden een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Naast het feit dat dekkingen niet meer geldig zijn, is het gewoon vervelend om niet meer bij de meeste verzekeraars geaccepteerd te worden. Gelukkig zijn er wel manieren om toch een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Helaas is het premiebedrag dan wel ontzettend hoog en in de meeste gevallen kunnen wanbetalers dit gewoonweg niet betalen. De Vereende (voorheen Rialto) is zo’n verzekeraar die wanbetalers alsnog verzekert. de Vereende verzekeringen vraagt wel meer informatie dan de meeste verzekeraars. Ook is het voertuig niet verzekerd van een voorlopige dekking, wat bij de meeste autoverzekeraars doorgaans wel het geval is. Een autoverzekering afsluiten na wanbetaling is dus zeker wel mogelijk. De meeste automobilisten hebben, wat geheel begrijpelijk is, absoluut geen zin om een torenhoog premiebedrag te betalen. Wat er dan meestal gedaan wordt, is de autoverzekering afsluiten op naam van een ander. Dit gaat natuurlijk wel tegen de regels van de meeste maatschappijen in. Mocht u als verzekerde gepakt worden, dan ontstaat er een groot probleem om in de toekomst een autoverzekering aan te vragen. U heeft in geval van schade dan zelfs geen recht meer op vergoedingen omdat de polis niet geldig was op moment van schade.

Een autoverzekering zonder torenhoge premie

Er is een mogelijkheid om geen torenhoog premiebedrag te betalen na wanbetaling. Doordat een meerderheid van Nederlandse autoverzekeraars geen wanbetalers accepteert, zit er voor de meeste klanten niets anders op dan een verzekering bij de Vereende aan te vragen. Helaas betekent dit een torenhoog premiebedrag die wanbetalers toch niet kunnen betalen. Enige optie is dan om de autoverzekering af te sluiten op naam van een ander. Gelukkig is er ook een alternatief. Bij Diks verzekeringen kunnen wanbetalers namelijk wel een autoverzekering afsluiten zonder torenhoge premie. Enige voorwaarde is wel dat u de premie voor een jaar vooruitbetaalt. Dit scheelt in vergelijking met het premiebijdrage bij de Vereende verzekeringen, enorm veel geld. Jammer genoeg is deze regeling van Diks verzekeringen uitsluitend voor personenauto’s.

Kijk direct op de website van Diks verzekeringen en of de Vereende voor een nieuwe autoverzekering afsluiten na wanbetaling.

Posted in: Autoverzekering vergelijken

Leave a Comment (3) ↓

3 Comments

 1. Hollebeke Tom november 7, 2017

  Hallo,
  Ik heb momenteel door nalatigheid geen autoverzekering.Heb dit over het hoofd gezien,ook mede mijn beroep en het veel weg zijn van huis.
  Nu zou ik graag een verzekering bekomen,welke stappen moet ik daar voor ondernemen.
  Mvg,
  Hollebeke Tom

 2. Marcel februari 5, 2018

  Hallo
  Ik heb een verzekering nodig voor wagen maar heb een slecht rapport gekregen als wanbetaler 2 jaar geleden kan ik nog een verzekering bekomen

 3. admin februari 5, 2018

  Het is niet onmogelijk om als wanbetaler een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Jammer genoeg moet dan wel het premiebedrag een halfjaar/jaar vooruit betaald worden. Verzekeraars dekken zich op deze manier in. De klant weet bovendien zeker dat de polis ten minste een halfjaar/jaar van kracht blijft.

  Gr. Roms

Leave a Comment