Een nieuwe autoverzekering afsluiten met extra korting online

De meeste consumenten zijn altijd op zoek naar manieren om te besparen. Vooral Nederlandse consumenten. Nederlanders staan wereldwijd toch wel bekend om een neus voor kortingen, dan met name als het gaat om winstgevende kortingen. Via deze pagina kunt u direct meer te weten komen over hoe u bij een nieuwe autoverzekering online afsluiten een extra, maar vooral winstgevend premievoordeel kunt ontvangen. In Nederland is het verplicht om uw auto minimaal met een basis WA dekking te verzekeren.

Schadevrije jaren betekent direct een extra premiekorting

Een nieuwe autoverzekering afsluiten met extra korting online

Een autoverzekering afsluiten met extra korting online is zeker wel mogelijk. Pas onderstaande punten toe en u heeft direct een extra korting bovenop de premie te pakken

Autobezitters zijn dit verplicht te doen zodra er een voertuig op hun naam staat. U voorkomt zo natuurlijk ook een boete voor het niet adequaat verzekerd hebben van de auto. Of u nou een rijbewijs heeft of niet, het is wettelijk verplicht. Automobilisten kunnen tegenwoordig gelukkig op een simpel en voordelige manier hun voertuig online verzekeren. Het is allang niet meer nodig om dit via een tussenpersoon of verzekeringsagent te doen. Het is wel raadzaam om het via een tussenpersoon te doen als u bijvoorbeeld zelf niet helemaal goed weet waar u moet beginnen. Gelukkig hebben verzekeringsmaatschappijen ook hier een antwoord op. Door middel van een gratis overstapservice kunt u vrijblijvend geholpen worden bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Met zo’n service word u op een snelle en klantvriendelijk manier verder geholpen. Er wordt dan eerst bekeken of u wel daadwerkelijk kunt overstappen, denk bijvoorbeeld aan een contracttermijn. Er wordt ook nagegaan of u van een extra premiekorting kunt profiteren. Denk hierbij aan opgebouwde schadevrije jaren. Het zou zomaar kunnen dat er een enorm premievoordeel behaald kan worden, soms wel tot meer dan 80%. Nieuwe klanten kunnen kosteloos gebruik maken van de overstapservice.

Welke dekkingsvorm heeft u nodig?

Het is wel belangrijk om eerst na te gaan wat u precies wilt verzekeren en welke dekking(en) er precies nodig zijn. Voor nieuwere auto’s is het bijvoorbeeld veel handiger als u een WA Volledig Casco dekking afsluit (ook wel WA all risk genoemd). De kernpunten voor de verschillende WA verzekeringen zijn:

  • WA autoverzekering (basis WA). Met deze dekking ben u verzekerd van hulp bij schade die aan andere auto’s is aangebracht. Schade die aan uw voertuig is aangebracht wordt niet vergoedt. Het is dus veel handiger om een oude en goedkope auto enkel van een basis WA dekking te verzekeren. De kosten zouden na een schade namelijk veel hoger kunnen zijn dan de dagwaarde van het voertuig. Deze dekking wordt meestal gekozen voor auto’s die 15 jaar en ouder zijn.
  • WA Beperkt Casco autoverzekering (WA plus). Met deze dekking ben u verzekerd van hulp na schade die door u is aangebracht, en een aantal in de polisvoorwaarden aangegeven gebeurtenissen. Dit kunnen gebeurtenissen zijn waarbij schade is ontstaan door diefstal, storm/hagel, ruitbreuk en of brandschade. Hierbij is in het algemeen wel een eigen risico van toepassing. Deze dekking wordt meestal gekozen voor voertuigen die 4-15 jaar oud zijn. Let er wel goed op dat u zeker weet welke schades er niet verzekerd zijn met de WA plus dekkingsvorm.
  • WA Volledig Casco autoverzekering (WA all risk). Met deze dekking ben u verzekerd van alle bovenstaande punten, plus voor schade die aan het eigen voertuig is aangebracht. Dit geldt ook voor schade welke zelf is aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan een deukje bij het foutief parkeren, of na het slippen en omslaan. Het is verstandig om goed na te gaan welke punten dit allemaal zijn. Deze dekking wordt meestal gekozen voor voertuigen die 0-5 jaar oud zijn.

Volledig aanschafwaardevergoeding na total-loss of diefstal

Het is dus ontzettend belangrijk om goed na te gaan welke dekking u precies nodig heeft. Het verschilt enorm per persoon natuurlijk, maar bedenk wel dat het geen zin heeft om uw auto over te verzekeren. Stel, u heeft een auto die 8 jaar oud is. Hiervoor kiest u een All-risk dekking, want u wilt wel een volle vergoeding na schade. Na een auto-ongeluk zal de verzekeraar een vergoeding uitbetalen juist op basis van de dagwaarde. Deze zal altijd lager zijn dan de aanschafwaarde. De klant zal dus nooit een hoger bedrag aan schadevergoeding ontvangen dan de dagwaarde. Dit verschilt ook wel een beetje per verzekeraar. Sommige verzekeraars hanteren ook voor tweedehands auto’s een aanschafwaardevergoeding. Met de goedkope autoverzekering van FBTO is het mogelijk om tot 3 jaar na aankoop van uw auto, de volledige aanschafwaarde terug te krijgen. Dit is ook mogelijk voor tweedehands auto’s. Steeds meer autoverzekeraars bieden een soortgelijk systeem welke het mogelijk maakt om juist de aanschafwaarde terug te krijgen. Het kan dus soms veel handiger zijn om een lager dekkingsvorm te kiezen en daarbij een extra dekking aanschafwaardevergoeding te nemen. FBTO heeft deze regeling standaard binnen de WA plus en All-risk dekking. Het is dus niet meer nodig om een aparte dekking af te sluiten. Het is dus niet aangeraden om standaard uw auto All-risk te verzekeren. Het is natuurlijk een keus van de eigenaar zelf.

Extra premievoordeel met onderstaande punten

Pas onderstaande punten toe en u heeft bij de meeste autoverzekeraars direct een extra premiekorting te pakken. U kunt soms wel tot honderden euro’s per jaar besparen. Ontdek of dit ook voor u zo zal zijn.

  • Collectief voordeel. Een autoverzekering afsluiten met collectief voordeel kan enorm winstgevend zijn. Naast een online korting heeft u direct een collectief voordeel bovenop de premie te pakken. Centraal Beheer Achmea is de beste maatschappij als het gaat om collectief verzekeren. Meer informatie.
  • Pakketkorting. Het is enorm aantrekkelijk en ook winstgevend als u alle verzekeringen bij één maatschappij onderbrengt. De meeste verzekeraars geven hier een extra pakketkorting voor. U verdient hiermee een extra korting bovenop de premie.
  • Milieuvriendelijk voertuig. Met een milieuvriendelijk voertuig verdient u bij InShared direct een beloning. InShared geeft alle klanten namelijk vette beloningspunten. Deze beloningspunten verdient u heel het jaar door, waarna deze ingewisseld kunnen worden voor geld. U heeft dus als het ware de gelegenheid een enorme korting bovenop de premie te verdienen. Meer informatie.
  • Schadevrije jaren. Met de schadevrije jaren kunt u direct een no-claimkorting verdienen. Deze no-claimvoordeel kan bij sommige maatschappijen oplopen tot wel meer dan 80%. Tegenwoordig kunt u bij het overstappen eenvoudig alle schadevrije jaren meenemen naar de nieuwe maatschappij. Bij het aanvragen voert u simpelweg in hoeveel schadevrije jaren u heeft. U ziet dan direct hoeveel minder u precies gaat betalen. Er is dus geen excuus meer om niet over te stappen en een extra korting bovenop uw premiebedrag te verdienen. Direct uw premievoordeel berekenen.
  • Een autoverzekering afsluiten zonder premieverhoging na schade. Het kan lonend zijn om een autoverzekeraar te hebben die geen maatregel doorvoert na een schadeclaim. Over het algemeen is dit een maatregel in de vorm van een premieverhoging. Dit is niet bij veel verzekeraars mogelijk, maar het is de moeite waard om goed te vergelijken. U kunt zich ook dekken tegen een premieverhoging na schade door een no-claimbeschermer aanvullend af te sluiten.
  • Reparatie bij aangewezen schadeherstellers. Er zijn autoverzekeraars, zoals Centraal Beheer Achmea, die een extra premiekorting geven, mits u de auto laat repareren bij aangewezen schadeherstellers. Centraal Beheer Achmea is één van de oudste en meest betrouwbare autoverzekeraars van Nederland. Laat uw voertuig bij de door hun aangewezen herstellers repareren en u heeft direct een extra premiekorting te pakken.

Er zijn dus zeker handige manieren om bij een nieuwe autoverzekering afsluiten een extra premiekorting online te verdienen. Vind u deze tips handig? Laat het ons dan weten en geef hieronder een reactie, ook als u meer tips heeft om een extra premiekorting te verdienen. Een nieuwe autoverzekering afsluiten met extra korting online wordt zo een stuk winstgevender.

Posted in: Besparen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment