FBTODe FBTO autoverzekering afsluiten betekent zelf een passend autoverzekering samenstellen. Door middel van de FBTO keuzehulp, is het een stuk eenvoudiger uw nieuwe autoverzekering op maat te stellen. Hierbij wordt u geadviseerd op bepaalde punten te letten, waardoor een extra dekking soms nodig is en uitkomst kan bieden in geval van een incident. Door de goede kwaliteit, prijs- en service, heeft u een uitstekende verzekeraar achter u staan. Voor een lage premie per maand is uw auto compleet verzekerd en bepaalt u zelf hoe flexibel dit gebeurt.

Bereken premie

Keuzehulp FBTO autoverzekering

Direct vrijblijvend gebruik maken van de FBTO keuzehulp? Bezoek dan meteen de website. Er worden vragen gesteld zoals:

  • Leeftijd van het voertuig?
  • Hoeveel kilometers rijdt u per jaar met het voertuig?
  • Bent u vaak alleen of juist met meerdere passagiers onderweg?
  • Gaat u wel eens naar het buitenland met de auto?
  • Hoeveel schadevrij jaren heeft u opgebouwd?

Aan de hand van uw antwoorden krijgt u een duidelijk en helder overzicht van wat u precies kunt verzekeren, of juist niet. Het is bijvoorbeeld handig om te weten dat, op basis van de leeftijd, u de auto niet onder- of oververzekert. Stel uw voertuig is ouder dan 11 jaar. Over het algemeen wordt geadviseerd uw voertuig goed te verzekeren. Echter, bij oudere voertuigen, is in veruit de meeste gevallen een WA verzekering voldoende. Oudere voertuigen hebben meestal een lager dagwaarde. Met de WA autoverzekering wordt alle schade gedekt, die met uw voertuig is veroorzaakt. Het heeft dus geen zin om een oude auto volledig casco te verzekeren. U krijgt enkel de dagwaarde en niet de nieuwwaarde. Als uw oude auto dus slechts €500 heeft gekost, dan heeft het natuurlijk geen zin deze volledig casco (all-risk) te verzekeren. Dit is niet het geval met nieuwe voitures. De FBTO autoverzekering afsluiten betekent voor nieuwe voertuigen, in geval van total loss, de volledige aanschafwaarde vergoedt. Dit geldt tot 3 jaar na aanschaf van het nieuwe voertuig.

Dekkingen FBTO autoverzekering

U kunt bij een WA autoverzekering er van uitgaan dat alle schade die u veroorzaakt, vergoedt wordt. De schade aan uw eigen voertuig draait u zelf voor op. Een uitbreiding op de WA is de WA plus, ook wel “beperkt casco” genoemd. De WA plus autoverzekering dekt ook schade veroorzaakt door brand, onweer, en of diefstal. De WA plus (casco) autoverzekering wordt over het algemeen gekozen door automobilisten die een voertuig bezitten ouder dan 5, maar jonger dan 11 jaar. Voor een nieuwe auto is een All risk autoverzekering het meest geschikt. De all risk autoverzekering dekt alle schade, ook welke zelf is aangebracht aan het voertuig. Denk bijvoorbeeld aan een parkeerdeukje. Of u nu in een spiksplinternieuwe auto rijdt of juist een tweedehandsje, de FBTO autoverzekering afsluiten is een uitstekende keus. Bekijk direct alle voordelen op een rij en vergelijk vrijblijvend uw premiebedrag.

Meer informatie