Direct autoverzekering afsluiten

Direct autoverzekering afsluitenDirect een nieuwe autoverzekering afsluiten of toch liever eerst vergelijken? AOA autoverzekeringen vergelijkt de meest voordelige aanbieders. Maak vrijblijvend gebruik van alle informatie voor het vinden van een uitstekend nieuwe dekking voor de auto. Denk erbij, een autoverzekering online aanvragen vergt eigenlijk veel meer aandacht dan de meesten denken. Het is – op z’n zachts gezegd – van belang om de polisvoorwaarden door te nemen. Je weet zo precies waar je aan toe bent, en dit voorkomt gewoon een hoop verrassingen achteraf. We kennen allemaal de verhalen van autobezitters die dachten een spotgoedkope autoverzekering te hebben afgesloten. Helaas. Na een ongeval bleek deze ineens vele malen duurder. Zonde natuurlijk. Je gaat niet alleen veel meer moeten betalen, maar hoogstwaarschijnlijk ook direct overstappen zodra de mogelijkheid daartoe is. Direct een betere autoverzekering afsluiten kan op een simpel en winstgevende manier, mits er op bepaalde punten gelet wordt. Zo speelt ook de leeftijd een rol. Ben je bijvoorbeeld net 18 geworden, rijbewijs gehaald en direct een leuke auto gekocht? Het is dan wettelijk verplicht dat je voor de nieuwe automobiel een autoverzekering afsluit. Er zijn verzekeraars die jou maar al te graag als klant willen verwelkomen, immers je bent jong en roekeloos (wordt van uitgegaan), dus je betaalt maar lekker een hoge premie per maand. Het percentage verkeersongevallen onder jongeren, waar helaas ook vaak gewonden vallen, is torenhoog. Vooral jonge mannelijke automobilisten zijn vaker betrokken. Dit vormt een enorm risico voor verzekeraars. De premie per maand kan dan belachelijk hoog zijn. Meestal na een ongeval of calamiteit kan de betaling zelfs veel duurder uitvallen. Je zit dan vast aan een veel hoger premiebedrag. Hierdoor alleen al kan het verstandig zijn om eerst de voorwaarden goed door te nemen voordat je overgaat tot het aanvragen.

Vergelijk ook op voorwaarden

Het is aangeraden om altijd zorgvuldig de polisvoorwaarden door te nemen. Naast een hoop narigheid, kan dit ook een extra hoge premie voorkomen. Afgezien van leeftijd kan ook het schadeverleden een invloed hebben op de autoverzekering en premiebijdrage. Als er bij de oude verzekeraar schadevrije jaren zijn opgebouwd, is het handig om te checken hoe dit precies in z’n werking gaat. Bij het overstappen kunnen alle schadevrije jaren probleemloos mee. Met meer opgebouwde schadevrije jaren ontstaat er een aantrekkelijke korting bovenop het premiebedrag. Dit kan soms oplopen tot wel meer dan 80%. Exacte hoogte is afhankelijk van de schadevrije jaren. Schadevrije jaren kunnen gemakkelijk opgevraagd worden via de centrale databank Roy-data. Het is dus zeker handig om dit voor het overstappen te weten. Zorgt gewoon voor een lekkere premiekorting.

Autoverzekering online afsluiten

In andere gevallen kan bijvoorbeeld ook het medicijngebruik een rol spelen op de hoogte van de premie. Dit moet verplicht aangegeven worden bij de verzekeraar, voordat je een nieuwe polis kunt aanvragen. Medicijngebruik beïnvloed het rijgedrag. Afhankelijk van het gebruik, kan het effect variëren van een verminderd reactievermogen tot aan gevaarlijk rijgedrag. Dit zet niet alleen het eigen leven op het spel, maar brengt ook medeweggebruikers in gevaar. De verzekeraar neemt dit zeker mee in het afwegen. Daarnaast is het verstandig om bij het aanvragen goed de polisvoorwaarden door te nemen, zoals hierboven ook al aangegeven. Kom je er zelf niet uit? Bel dan direct de autoverzekeraar en vraag er meer over. Een verantwoord rijgedrag begint tenslotte bij jezelf. Er zijn verzekeraars, zoals InShared, waarbij men direct een autoverzekering kan afsluiten dat lonend is bij een verantwoord rijgedrag. Je verdient dus geld met schadevrij rijden.

Bekijk alle verzekeraars