De Goedkoopste autoverzekering online afsluiten

De goedkoopste premies berekenen, aanbieders vergelijken en online uw polis aanvragen, is lang niet even gemakkelijk als vaak wordt aangenomen. Over het algemeen gaan nieuwe klanten alleen op een besparing en lager premiebedrag af. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, maar het kan achteraf toch niet zo handig zijn als werd aangenomen. De goedkoopste autoverzekering online afsluiten hangt af van verschillende factoren en verschilt per verzekeringsmaatschappij. Voor jonge en startende automobilisten is er vaak een hoger premiebedrag van kracht.

Goedkoopste autoverzekering online afsluitenEr wordt vaak aangenomen dat jongere, alsmede startende automobilisten een groter risico in het verkeer vormen en daardoor een hoger premiebedrag moeten betalen. Toch hoeft dit niet altijd terecht te zijn. Het zou bovendien betekenen dat het “nieuwe rijden”, zoals dat tegenwoordig geleerd wordt, niet voldoet aan de veiligheidsnormen en dat startende automobilisten niet voldoende geschoold aan het verkeer zullen gaan deelnemen. Dat is natuurlijk niet bij alle starters het geval en het verschilt ook enorm per automobilist. Er wordt bovendien constant bekeken of het veiliger kan en verkeersopleidingen worden in het verlengde hiervan aangepast. Een startend automobilist hoeft niet per se een hogere premie te betalen voor een nieuwe autoverzekering. Gelukkig zijn er wel autoverzekeraars die dit door hebben en absoluut geen hoger premiebedrag voor jongeren en startende automobilisten berekenen.

Waarop letten bij de goedkoopste autoverzekering online afsluiten

Ook voor oudere automobilisten die willen overstappen is het belangrijk om eerst een aantal punten op een rij te zetten. Deze punten kunnen ervoor zorgen dat de premie spotgoedkoop zal zijn, of toch net zo duur als bij de oude verzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan schadevrije jaren. Hoewel deze vaak ervoor kunnen zorgen dat u een aantrekkelijk no-claimkorting kunt ontvangen, kunnen deze ook voor het tegenovergestelde zorgen. Automobilisten die namelijk te vaak schadeclaims hebben ingediend, komen in een negatief balans op de Bonus/malusladder. Dat kan bij het overstappen een enorme last zijn. De meeste autoverzekeraars zullen hier gewoon een hoger premiebedrag voor berekenen. Er wordt simpelweg aangenomen dat het claim gedrag toch niet zal veranderen. Het is dus enorm belangrijk om altijd een gezond claim verleden te hebben. Voor minder ernstige schades, zoals kleine deukjes, wordt altijd aangeraden om deze zelf te laten repareren. U hoeft dan geen schadeclaim in te dienen. Jammer genoeg doen de meeste automobilisten dit niet, waardoor er eigenlijk onnodig een beroep wordt gedaan op de autoverzekering dekking. Het is dus altijd verstandig om kleine deukjes zelf te laten repareren zodat achteraf geen onnodig negatief maluspositie ontstaat. Dit kan ervoor zorgen dat de nieuwe premie veel goedkoper zal zijn bij het overstappen.

Binnen 5 minuten de goedkoopste autoverzekering online afsluiten

Het is dus zeker niet altijd even eenvoudig om de goedkoopste autoverzekering online af te sluiten. Zoals hierboven al is aangegeven, kan het vaak zelfs zo zijn dat de autoverzekering een stuk duurder wordt bij het overstappen. Gelukkig zijn er wel manieren om dit te voorkomen. Kijk op de pagina: Een nieuwe autoverzekering afsluiten met extra korting online voor handige tips. Pas deze tips toe, behoudt een gezond maluspositie en in de meeste gevallen gaat u hier gewoon enorm van profiteren. De goedkoopste autoverzekering online afsluiten wordt op zo’n manier een stuk eenvoudiger.

Succes!

Posted in: Goedkoopste autoverzekeringen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment