Besparen onder meer op autokosten door gunstig te parkeren

Besparen onder meer op autokosten door gunstig te parkeren

Wanneer u een auto heeft gekocht, kan het uiteindelijk tegenvallen hoeveel extra autokosten u naast de prijs voor het voertuig nog moet betalen. Natuurlijk moet u tanken, maar u krijgt ook te maken met de kosten voor een autoverzekering, parkeren en eventuele accessoires die misschien nodig zijn. Om te helpen besparen op de extra kosten van uw auto geven we vandaag een aantal tips!

Bespaar op parkeerkosten

Met name parkeren in grote steden kost vaak veel geld. Zoek daarom van te voren op internet alvast uit waar er bijvoorbeeld een park and ride is, waarbij u bij de parkeerplek een gratis retour kaartje voor het openbaar vervoer krijgt. Zoek uit in welke wijken het parkeren goedkoper is en loop vanaf daar naar de plek waar u heen wilt. Ook rondom het vliegveld kan het parkeren van uw auto aardig wat kosten. Helemaal als u per ongeluk op een plek staat waar de tarieven hoger liggen dan op andere plekken. Kies daarom voor speciale langparkeerplekken bij Schiphol, of Zaventem in België als u voor langere tijd op vakantie gaat. Deze parkings zijn vaak wat verder weg van de luchthaven, maar veelal is er een gratis shuttle service die u direct na aankomst naar de airport brengt.

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar

Wanneer u een autoverzekering gaat afsluiten is het altijd slim om verschillende verzekeraars te vergelijken. De ene autoverzekeraar is immers goedkoper dan de andere autoverzekeraar. Bekijk dus goed verschillende premies en hoe het is geregeld met eigen risico, no-claim, nieuwwaarde en in hoeverre de autoverzekering dagelijks opzegbaar is. Door goed te vergelijken kunt u al heel wat euro’s besparen.

Koop alleen nuttige accessoires

Wanneer u een auto heeft gekocht, is het natuurlijk leuk om deze aan te vullen met accessoires. Hierbij kunt u denken aan nieuwe velgen, een radio of een eenvoudige tom tom die de weg wijst. Als u echter krap bij kas zit, is het misschien toch aan te raden om niet alles te kopen wat u leuk vindt. Als u eenmaal begint met nieuwe aanvullingen, is het moeilijk om daarmee te stoppen, dus zorg dat u vanaf het begin alleen koopt wat er echt nodig is en bespaar zo extra op de autokosten.

Zuinig rijden

Een van de dingen die ook helpt om te besparen, is door zuinig te rijden. Dit is bovendien niet alleen goed qua autokosten, maar ook beter voor het milieu. U rijdt zuinig door zo min mogelijk te remmen en op te trekken, want dan verbruik u het minst brandstof.

Doe zelf kleine reparaties en onderhoud uw auto goed

Bent u een beetje handig? Doe dan kleine reparaties of onderhoudsbeurten zelf. Zo kunt u gemakkelijk zelf de vloeistof voor ruitenwissers bijvullen of een lampje vervangen. Dit staat vaak allemaal uitvoerig uitgelegd in het boekje die u heeft meegekregen, maar vaak kunt u ook op internet genoeg filmpjes met uitleg vinden.

Posted in: Besparen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment