Autoverzekering voor

Autoverzekering online afsluiten

Bij het vaststellen van uw premiebedrag, gaan de meeste autoverzekeraars uit van verschillende factoren. Een verhoogd risicogroep is zo’n factor. Deze wordt meegenomen bij het vaststellen van het premiebedrag. Klanten welke hiertoe gerekend zijn, wordt simpelweg een hoger premiebedrag gevraagd omdat er vanuit wordt gegaan dat er meer schades zullen zijn. U kunt zich voorstellen dat het in de regel niet altijd zo hoeft te zijn. Toch werkt het in de praktijk wel zo en betalen jongeren, ouderen en studenten gewoon een hoger premiebedrag per maand. Gelukkig zijn er toch nog mogelijkheden om van premiekortingen te kunnen profiteren.

 
Jongeren
Een autoverzekering voor jongeren is meestal duurder. De verzekeraar neemt aan dat jongeren een groter risico in het verkeer zijn en dus automatisch een hoger premiebedrag mogen betalen. Toch zijn er mogelijkheden om als jongere van een goedkope premie te profiteren. Meer informatie:

Jongeren autoverzekering.

Ouderen
De meeste verzekeraars rekenen een hoger premiebedrag voor klanten boven de 65 jaar. Sommige verzekeraars nemen zelfs helemaal geen ouderen boven een bepaald leeftijd, meer aan als klant. Toch zijn er gelukkig nog mogelijkheden om als oudere van een goedkope autoverzekering premie te profiteren. Meer informatie:

Ouderen autoverzekering.

Studenten
Autoverzekeraars rekenen voor studenten, net als niet studerende jongeren, simpelweg een hoger premiebedrag. De meeste verzekeraars plaatsen studenten in een verhoogd risicogroep. Dit betekent dat verzekeraar er vanuit gaan dat er sneller schades zullen ontstaan. Dit heeft als hoofdreden waarom er een hoger premiebedrag wordt gevraagd. Meer informatie:

Studenten autoverzekering.

 

Toch profiteren van een premievoordeel

Als u door de verzekeraar binnen een bepaald risicogroep wordt geplaatst, zal uw premie doorgaans wel hoger zijn. De verzekeraar dekt zich simpelweg in. Bovendien hebben jongeren nog geen schadevrije jaren kunnen opbouwen. Dit zal eveneens merkbaar zijn. Een hoger premiebedrag is het resultaat. Ouderen daarentegen, hebben jarenlang schadevrije jaren kunnen opbouwen. Toch wordt er boven een bepaalde leeftijd een hoger premiebedrag gevraagd. Gelukkig zijn er nog wel autoverzekeraars waarbij jongeren, en ouderen, kunnen profiteren van een voordelige premie.

Bereken uw premievoordeel