Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

Direct de goedkoopste autoverzekeringen vergelijken? AOA autoverzekeringen helpt graag bij het vinden van de beste dekkingen en premies.

De zekerheid onderweg, van een betrouwbaar verzekeringsmaatschappij, geeft een enorm gemoedsrust. Toch is het verstandig om regelmatig uw autoverzekering te vergelijken. U kunt online op verschillende manieren de huidige autoverzekering vergelijken. Het is goed mogelijk dat uw premiebedrag een stuk voordeliger kan. Een snelle online check laat zien wat er daadwerkelijk bespaart kan worden als u overstapt naar een voordeliger autoverzekeraar. Zo zijn op dit moment in Nederland ruim 65% van de autobezitters nooit overgestapt, of hebben absoluut geen behoefte aan een goedkopere dekking. Bij de meeste verzekeraars kan er vrijblijvend een offerte naar uw mailadres gezonden worden. Hierin staat precies wat u gaat besparen. Het is dus ontzettend simpel om te zien of uw autoverzekering premie daadwerkelijk goedkoper kan.

Check uw premiebedrag

Via deze pagina kunt u direct ondervinden of u wel of niet honderden euro’s per jaar kunt besparen. Zijn er ook meerdere schadevrije jaren opgebouwd? U kunt dan vaak profiteren van een extra premiekorting bij het overstappen. Tegenwoordig is het gewoon veel makkelijker om van de oude autoverzekering naar een goedkopere over te stappen. Mede doordat vanaf 1 maart 2010 de autoverzekering niet langer stilzwijgend verlengd mag worden. Dit geldt uitsluitend voor verzekeraars die aangesloten zijn aan het verbond van verzekeraars. De meeste Nederlandse maatschappijen zijn dit ook. Ook wordt u jaarlijks op de hoogte gesteld van de status van uw contract.

Overstapservice gebruiken of niet

Zo bieden de meeste autoverzekeraars tegenwoordig ook een gratis overstapservice aan. Gaat u de huidige autoverzekering vergelijken met een goedkopere en besluit u uiteindelijk over te stappen? U kunt er dan voor kiezen dat de nieuwe verzekeraar uw oude autoverzekering opzegt. Dit maakt het stukken makkelijker, plus u hoeft zelf geen lastige opzegbrief te versturen.

Extra premievoordeel

In de praktijk geven veel autobezitters aan een onafhankelijk overzicht als prettig te ervaren. Dit geeft ontzettend veel vertrouwen bij het kiezen. Van tijd tot tijd uw autoverzekering vergelijken, en nieuwe aanbiedingen checken, kan ervoor zorgen dat u honderden euro’s per jaar kunt besparen. De no-claimkorting is vaak ook een pluspunt bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Heeft u bij de oude verzekeraar nog nooit een schadeclaim ingediend en dus veel schadevrije jaren opgebouwd? Bij het overstappen kunt u dan van een enorm premievoordeel profiteren. Dit kan bij sommige verzekeraars oplopen tot wel meer dan 80% voordeel op de premiebedrag. In de praktijk zijn er veel verzekeraars die dit in meer of mindere mate aanbieden. In geval van schade valt u wel weer terug in een hoger segment en dus gaat u ook meer betalen. Bij sommige verzekeraars is dit niet het geval. U heeft dan de mogelijkheid om een extra dekking af te sluiten om dit te voorkomen. Bekijk direct of ook uw autoverzekering goedkoper kan en vergelijk meer dan 100 producten via AOA autoverzekeringen.

Posted in: Autoverzekering vergelijken

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment