Autoverzekering op maat afsluiten

Het is tegenwoordig gemakkelijk om geheel naar wens, op maat een nieuwe autoverzekering samen te stellen. U mag alle dekkingen die u nodig heeft zelf toevoegen om zo de beste online autoverzekering samen te stellen. Er zijn tegenwoordig enorm veel verzekeraars die dit mogelijk maken. Niet alle autobezitters hebben exact dezelfde dekkingen, modules en autoverzekering nodig. Het verschilt simpelweg per klant. Daarom is een autoverzekering op maat afsluiten steeds meer in populariteit aan het toenemen.

Flexibel samenstellen en verzekeren

Autoverzekering op maat afsluitenDe vrijheid om zelf te beslissen, wat er wel of niet verzekert wordt, spreekt enorm veel klanten aan. U kunt op zo’n manier de juiste autoverzekering afsluiten die nauwkeurig aansluit op uw rijgedrag. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om per gereden aantal kilometers de kosten voor uw autoverzekering te betalen. Er zijn ontzettend veel autobezitters die niet vaak gebruik maken van de auto. Het is dan natuurlijk niet meer dan logisch om een autoverzekering premie te hebben die hier perfect op aansluit. De mogelijkheden zijn er plenty. Verzekeraars spelen hier buitengewoon slim op in en geven u als klant alle vrijheid en volledig regie in eigen hand. Bovendien kunnen klanten zelfs tussentijds de polis aanpassen. Verandert er iets in uw persoonlijke situatie? Geen probleem, pas uw polis aan en bepaal helemaal zelf hoe het wel moet.

Een autoverzekering op maat afsluiten is niet moeilijk

Komt u er niet helemaal zelf uit bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering? Gebruik in dat geval de keuzehulp van de autoverzekeraar. De meeste autoverzekeraars hebben doorgaans wel een keuzehulp beschikbaar. U kunt dan een juiste dekkingsvorm kiezen zonder dat u al te veel zelf hoeft te doen. Het kan dus zeker handig zijn om gebruik te maken van een keuzehulp. Als klant bent u tevreden en de autoverzekeraar is weer trots omdat er wederom een nieuwe klant aan een passend autoverzekering is geholpen. Een autoverzekering op maat afsluiten wordt op zo’n manier veel makkelijker gemaakt door autoverzekeraars. Consumenten die er zelf niet uitkomen worden voortdurend aangeraden gebruik te maken van de keuzehulp mogelijkheden. Over het algemeen staan deze zodanig helder verwoordt, dat het bijna onmogelijk is dat klanten er zelf niet uitkomen om een betere autoverzekering te selecteren. Mocht dit wel het geval zijn, dan staat de klantenservice natuurlijk altijd klaar. Ook deze handige tips van de AFM kunnen goed helpen bij het vinden en selecteren van een online verzekering die het best bij u past. Binnen no time kunnen klanten een nieuwe, maar vooral goedkopere autoverzekering op maat afsluiten. Van uw eigen risico aan, tot de juiste aanvullende dekkingen kiezen, u bepaalt het helemaal zelf met een autoverzekering op maat.

Een kind kan de was doen

Er zijn situaties waarbij klanten willen overstappen en van een premiekorting willen profiteren, maar helaas geen voordelen hebben opgebouwd om hier in aanmerking voor te komen. Denk bijvoorbeeld aan opgebouwde schadevrije jaren, claimgedrag, maluspositie (wat simpelweg uw negatieve schadevrije jaren zijn), aantekening op uw rijbewijs en meer. Dit kunnen allemaal situaties zijn waardoor u bij het overstappen niet in aanmerking komt voor een extra premievoordeel. Het zou zelfs zomaar kunnen dat u geweigerd wordt als nieuwe klant. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend en u wordt daar absoluut niet vrolijk van. Wat u dan zelf het best kunt doen, is om goed verschillende verzekeraars te vergelijken. Zo zijn er verzekeraars die zelfs als u geen opgebouwde schadevrije jaren heeft, toch een extra premiekorting geven. U kunt zelfs een autoverzekeraar kiezen die helemaal niet met een no-claimsysteem werkt. Op deze manier heeft u zelfs na een ingediende schadeclaim geen zorgen over een premiestijging. Er zijn verschillende manieren om toch nog van een aantrekkelijke korting te genieten, ook als één, of meer van bovenstaande voorbeelden in uw situatie van toepassing is. Het vergt in sommige situaties wel wat vernuftigheid, maar het is absoluut niet onmogelijk. Zoals het motto van een oud gezelschap van Amsterdamse intellectuelen luidt: Nil Volentibus Arduum. Niets is onmogelijk voor hen die willen.

Posted in: Besparen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment