Autoverzekering dagelijks opzegbaar

Autoverzekering dagelijks opzegbaarVanaf 1 maart 2010 is een autoverzekering dagelijks opzegbaar. Dit heeft als voordeel dat u niet onnodig lang aan de huidige autoverzekering hoeft vast te zitten. Helaas is een groot deel van de autobezitters in Nederland hier niet op de hoogte van en betalen nog steeds te veel. De huidige autoverzekeraar is verplicht een aantal maanden voor vervaldatum een notificatie te verzenden. Hierin staat aangegeven wat uw rechten en plichten zijn en op welke mogelijke wijze u de autoverzekering kunt opzeggen. Heeft u dus een jaarcontract bij de huidige autoverzekeraar, dan is het mogelijk deze autoverzekering na dit termijn dagelijks op te zeggen, met inachthouding van de vooraf gestelde opzegtermijn.

Voorbeeld

“U heeft 1 april 2010 een nieuwe autoverzekering voor uw vehikel afgesloten. Op 1 mei 2011 wilt u deze autoverzekering opzeggen. Uw verzekering wordt dan op 1 juni 2011 beëindigd.”

Zodra u een nieuwe autoverzekering afsluit bij een andere verzekeraar is de looptijd ook weer één jaar, die u hierna weer dagelijks kunt opzeggen (met inachthouding van de vooraf gestelde opzegtermijn). Dit heeft als meerwaarde dat de keuzevrijheid van de consument gewaarborgd blijft. U hoeft voortaan dus niet onnodig lang vast te zitten aan een te dure autoverzekering. De autoverzekering dagelijks opzeggen geldt niet bij een meerjarig contract. Uiteraard is na dit meerjarig termijn de autoverzekering wel eenvoudig dagelijks opzegbaar.

Autoverzekering dagelijks opzegbaar

De autoverzekering dagelijks opzeggen is een initiatief van het verbond van verzekeraars en geldt dus uitsluitend voor verzekeraars die hieraan gelieerd zijn. Dit verbond is een belangenvereniging van particuliere verzekeraars die samen meer dan 95% van de verzekeringsmarkt vertegenwoordigen. Het verbond heeft als kerndoel het behartigen van gemeenschappelijke belangen van Nederlandse verzekeraars. Dit wordt steeds belangrijker omdat de politiek tegenwoordig steeds meer verantwoordelijkheid naar het bedrijfsleven overhevelt.

Hulp bij opzeggen

Wilt u de autoverzekering opzeggen, maar niet geheel zeker qua opzegstatus? Maak dan gebruik van de gratis overstapservice. Hierbij wordt vrijblijvend bekeken of de autoverzekering bij de huidige verzekeraar wel degelijk opgezegd kan worden. Zodra dit het geval is heeft u alle vrijheid om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Bekijk nu gratis of u van de huidige autoverzekering af kunt. Dit kan bij verschillende autoverzekeraars met behulp van een gratis overstapservice. U krijgt meestal ook gelijk een schatting van uw premiebedrag na overstap. U heeft dan gelijk een indicatie wat uw nieuwe autoverzekering per maand aan premie zal kosten. Dit neemt de onzekerheid weg en aan u wordt kosteloos een nieuwe autoverzekering aangeboden.

Schadevrije jaren

Heeft u bij de vorige autoverzekeraar schadevrije jaren opgebouwd? Dan heeft u mogelijk recht op een no-claimkorting. Dit kan aanzienlijk in uw voordeel werken bij het betalen van de premie en kan soms oplopen tot wel meer 80% voordeel. Dit heeft als voordeel dat u veel minder gaat betalen in vergelijking met de huidige autoverzekering. Betaal dus niet langer te veel voor uw autoverzekering en bereken vandaag nog uw voordeel.

Posted in: Autoverzekering opzeggen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment