Autoverzekering berekenen en online afsluiten

Uw autoverzekering online berekenen is handig om te achterhalen of uw premie en polis nog wel up-to-date zijn. Het regelmatig checken hiervan kan ervoor zorgen dat u kunt profiteren van een winstgevend premievermindering. Over het algemeen zijn er verschillende punten, keuzes en voorwaarden die hiertoe kunnen leiden. Het eigen risico is een eerste onderdeel waardoor u van een extra premieverlaging kunt profiteren. Bij de meeste autoverzekeraars kan deze zeer flexibel afgestemd worden. U heeft daarmee de keus of u voor een hoger eigen risico kiest, of juist een polis zonder eigen risico.

 

Wel of geen eigen risico

Autoverzekering online afsluitenZonder een eigen risico zal uw premiebedrag wel iets hoger uitvallen. Dit komt doordat de verzekeraar alle kosten voor eigen rekening neemt in geval van een schade, ook als dit een kleine schade betreft. Met een hoger eigen risico wordt uw premiebedrag dus vanzelf goedkoper. Het is dan in geval van een kleine schade soms veel handiger, goedkoper zelfs, om deze zelf te laten repareren. Hierdoor hoeft u geen aanspraak te maken op uw verzekeraar, waardoor ook uw schadevrije jaren ongemoeid blijven. Uw opgebouwde schadevrije jaren zijn een volgende punt waardoor u van een extra premiekorting kunt profiteren. Deze korting, of betere gezegd no-claimkorting, kan in de regel oplopen tot meer dan 80%. Met de no-claimkorting wordt vaak ook wel de bonus-maluskorting bedoeld. Simpelweg gezegd, hoe minder schades u claimt, des te hoger uw premievoordeel. En heeft u jaren achtereen geen schade geclaimd, dan heeft u bij het overstappen direct recht op een hoge bonus/maluskorting. Voor startende automobilisten zal dit wel een stuk lastiger zijn. Gelukkig zijn er verschillende verzekeraars die bij aanvang al direct een no-claimkorting aanbieden, ook voor starters. Hoogte van het premievoordeel zal dan wel iets lager zijn, maar in de loop der jaren zal dit gestaag oplopen. Doorgaans is deze regeling voor starters juist bij de grotere verzekeraars heel goed mogelijk.

Extra voordelen Autoverzekering berekenen en online afsluiten

Het besparen op uw verzekering door een hoger eigen risico te kiezen, alsmede opgebouwde schadevrije jaren, kan dus heel winstgevend zijn. Daarnaast zijn er meerdere manieren om te besparen op uw polis en premie, zoals bijvoorbeeld een actiecode voor uw autoverzekering. Hierdoor heeft u al direct bij het berekenen van de premie een korting op zak. Bovendien ontvangt u bij een groot aantal van de beste aanbieders ook een winstgevend online korting. Een online korting is over het algemeen alleen van toepassing in het eerste premiejaar. Dit verschilt per aanbieder en u kunt dat het best even checken in de polisvoorwaarden. Een ander handige manier om van een extra premiekorting te profiteren, is een collectief voordeel. Een collectiviteitsvoordeel is van toepassing als uw werkgever, of vereniging, bepaalde overeenstemmingen met de verzekeraar heeft afgesproken. Een korting via uw werkgever of vereniging, in de vorm van een collectief voordeel, is meestal bij de grotere verzekeringsmaatschappijen mogelijk. Opgeteld kan uw voertuig al vanaf een ontzettend laag bedrag per maand verzekerd worden. Ook een pakketkorting kan hierbij in uw voordeel werken. Het is dus altijd handig om na te gaan hoe u precies van deze voordelen gebruik kunt maken.

Polisvoorwaarden vergelijken

Autoverzekering berekenen en online afsluiten Besparen door een aantal punten in de polisvoorwaarden goed door te nemen is ook een punt wat uw aandacht verdient. Stel, u heeft een redelijk nieuwe auto. Binnen anderhalf jaar na aanschaf heeft u een verkeersongeval, met een schade waardoor uw auto total loss is. Uw voertuig is ruim anderhalf jaar oud, maar u bent de tweede eigenaar. Het zou dan natuurlijk ideaal zijn om de nieuwwaarde uitgekeerd te krijgen. Helaas zijn er verzekeraars die geen nieuwwaarde uitkeren als u de tweede eigenaar bent, ook als de voertuig jonger is dan 3 jaar. In dat geval ontvangt u juist de aanschafwaarde terug. Als uw voertuig ouder is dan 3 jaar, of voor tweedehands auto’s ouder dan 5 jaar, geldt er een dagwaarderegeling plus 10% erbij opgeteld. Het kan u dus een hoop geld besparen om deze regelingen goed door te nemen in de polisvoorwaarden. De meeste autoverzekeraars hanteren een nieuwwaarderegeling van 1 jaar, maar dit kan afhankelijk van de aanbieder oplopen tot 3 jaar na aanschaf van uw voertuig. Een autoverzekering berekenen en online afsluiten kan dus al vanaf een ontzettend laag bedrag per maand, maar u moet wel weten waar u precies op moet letten. Kijk op deze pagina voor een handig overzicht van de beste autoverzekeraars en meest voordelige premies en vergelijk direct uw autoverzekering.

Posted in: Autoverzekering online afsluiten

Leave a Comment (1) ↓

1 Comment

  1. Alex P mei 4, 2016

    Je autoverzekering berekenen kan door het invullen van zes vragen. Op Polisdirect zie je de beste autoverzekeringen voor jouw persoonlijke situatie.

Leave a Comment