Autoverzekering afsluiten met e-Support van Univé

Een auto-ongeluk zit in een klein hoekje. Het is een worst-casescenario waar de meeste automobilisten absoluut niet aan willen denken, laat staan zelf meemaken. Met de vele veiligheidsnormen- en maatregelen aan nieuwe auto’s, die de afgelopen jaren zijn genomen, is de kans hierop steeds kleiner. Toch zijn er genoeg voorbeelden dat zelfs een nieuw en veilig voertuig niet altijd een auto-ongeluk kan voorkomen. Het ligt namelijk voor een groot deel aan weggebruikers zelf.

Rustig blijven

Heeft u een verantwoord rijgedrag en volgt u zo goed mogelijk de regels? Helemaal goed, maar wat doet u aan andere weggebruikers die dit niet doen, en soms zelfs een regelrecht gevaar vormen? In de praktijk reageren de meeste autobestuurders hier ontzettend fel tegen. De manier van reageren heeft als gevolg dat ons eigen verantwoord rijgedrag wordt beïnvloed. Dat is natuurlijk jammer en kan in sommige gevallen zelfs een kettingreactie veroorzaken, waardoor ook andere weggebruikers betrokken kunnen raken. Gelukkig is er, mocht er een calamiteit ontstaan, altijd wel iemand in de buurt die een ambulance of hulpdienst kan bellen. Maar wat als dat niet het geval is?

e-Support van Univé kan het verschil uitmaken

Het is vaker gebeurd dat automobilisten ongelukkigerwijs kwamen te overlijden, terwijl dit helemaal niet hoefde. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waardoor men de macht over het stuur verloor, tegen een boom vloog en vervolgens ondersteboven in de sloot kam. Erger nog, stel de bestuurder raakt daarbij het bewustzijn kwijt en er is helemaal niemand in de buurt. Het is verschrikkelijk natuurlijk. De automobilist kan helemaal niks meer doen en sterft langzaam maar zeker. In zulke situaties kan e-Support van Univé het verschil uitmaken tussen leven en dood. Er gaat vanaf uw voertuig een signaal naar de alarmcentrale, die dan direct contact met u opneemt. Afhankelijk van de kracht van de botsing, die de sensor registreert, wordt er een SMS verstuurd om zo snel mogelijk contact op te nemen. Mocht de sensor een forse botsing hebben waargenomen, dan worden er onmiddellijk hulpdiensten ingeschakeld. Dat scheelt enorm veel tijd, en kan zelfs het verschil uitmaken tussen leven- en dood.

Crash sensor en noodknop bij noodgevallen onderweg

AutoverzekeringDe crash sensor kan veel kostbare tijd schelen als u even zelf geen hulpdienst kunt bellen. Maar wat als er geen botsing is? Er kan moeilijk een signaal naar de alarmcentrale verzonden worden als er geen botsing is. In zulke situaties is er de noodknop. Deze kunt u wel bij lichte aanrijdingen indrukken, maar het heeft een veel belangrijker functie. Stel u heeft een medisch noodgeval en acuut hulp nodig, bijvoorbeeld nadat u onwel bent geworden. De noodknop kan dan van levensbelang zijn en met één druk op de knop is er zo snel mogelijk hulp onderweg. In geval van nood kan e-Support dus het verschil betekenen. Bovendien is het zelfs mogelijk om na diefstal van uw auto direct het opsporingssyteem aan te zetten. U kunt dan binnen heel Europa de locatie van uw auto terugvinden. Het is natuurlijk vervelend om dit mee te maken, maar het is nog veel erger als de auto nooit meer teruggevonden wordt. Via een signaal dat naar het opsporingssysteem gezonden wordt, is het gemakkelijk om uw auto op te sporen. Het signaal wordt constant via een satelliet verzonden om de locatie te achterhalen. Bovendien kunt u met e-Support direct online uw rijgedrag bekijken. Bekijk direct alle voordelen van de Univé autoverzekering en ontdek e-Support.

Posted in: Besparen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment